Forskningsresurser i Örebro

För medlemmar i DIS-Bergslagen som bor nära Örebro finns bra forskningsmöjligheter i Örebro Släktforskares föreningslokal, Släktkällaren.
Föreningarna har ett samarbetsavtal som innebär att DIS-Bergslagen bidrar till lokalens hyra och håller med viss datautrustning och att DIS-Bergslagens medlemmar har full rätt att utnyttja de forskningsresurser som finns där.
I Släktkällaren finns ett tiotal moderna datorer med snabb internetuppkoppling, abonnemang på SVAR, ArkivDigital, Ancestry, EmiWeb, en mängd databaser på DVD/CD för sökning, bibliotek med örebrolitteratur och utbytestidningar, skanner, möjlighet att testa olika släktforskarprogram, rådgivning m m. Trevlig samvaro med andra släktforskare i fikarum,
Öppettider måndag, tisdag och torsdag kl 14-18 samt sporadiskt några kvällar och lördagar.
Se ÖSf.s hemsidas kalender
 släktkällanDu som inte varit i Släktkällaren tidigare kom gärna och se hur det ser ut.
Det finns ytterligare möjligheter att släktforska i Örebro: